Tegnap papír gyűjtés volt a fiam iskolájában. Évek óta részt veszünk benne, és gyűjtjük erre az alkalomra egész éven át, az újságokat, reklám kiadványokat.  Jó emlékezni rá, hogy régen a mi sulinkban is megmozgatta a gyerekeket és a felnőtteket is egy kis esemény. Ha pedig egy osztálynak sikerült kellő mennyiségű papírt összegyűjteni, előfordult az is, hogy az osztálykirándulás ára máris fedezve volt belőle. Ha viszont a lurkók annyira nem voltak szorgalmasok, egy délutáni fagyizásra biztos futotta belőle.

Kincsek a papírok között

Sokszor becsengettünk szomszéd nénikhez és bácsikhoz a felesleges újságokat elkérni. Utána pedig útban az iskola felé, kíváncsian forgattuk az újonnan kapott magazinokat, vajon mit találunk bennük.

A tegnapi papír gyűjtés során, mikor már az iskolában segédkeztünk a begyűjtött újságok összepakolásában, szintén ezt az izgalmat éreztük, ami elég vicces helyzet volt. Bele-bele pillantottunk az összehordott papírkupacba, hátha kincsek lapulnak bennük! Lehetett akár több éves, akár csak nemrég bedobott reklám újság.bananas-282313_640

Egy szuper motoros újság

Ki gondolta volna, hogy pont egy ilyen helyen találom meg a lehetőséget, hogy hozzá jussak álmaim bukósisakjához! A kezembe akadt a délután folyamán egy pár hete kiadott motoros újság. Telis –tele mindenféle motorozáshoz szükséges kiegészítővel, bukósisakkal, motoros kesztyűvel, különböző túra tippekkel, és mindenféle modern kütyüvel, amiről idáig még csak nem is hallottam. Nyilvánvaló volt hogy leragadok az újságnál, és le sem tettem míg végig nem lapoztam. Rengeteg jó dolgot találtam benne, de legjobban az újság közepén található hirdetésnek örültem, ami tele volt jobbnál jobb bukósisakokkal.

Álmaim bukósisakja

Ott volt benne a bukósisak amiről idáig csak álmodtam! A színe fekete, piros láng mintával, de nagyon jól kitalálva, és nagyon szépen megcsinálva. Az akciós bukósisakok között találtam meg, így még az ára is nagyon kedvező volt! Szerencsére megtaláltam az újságban az elérhetőséget is, ahonnan azonnal megrendeltem, és pár nap szállítással már hozta is a postás! Így a tavaszi jó idők beköszöntével, már az új bukósisakomban indultam a hétvégén az idei első motorozásra!