Gyermekkel nyaralni már önmagában is nagy kihívás lehet azoknak, akik eddig a páros utazásokhoz szoktak, de ha még ráadásul egy kisbabás utazásról is beszélünk, akkor máris bonyolultabb lesz a szervezés. Vagy épp egyszerűbb, attól függ, honnan nézzük. Ezt tapasztaltuk meg mi is idén nyáron, amikor úgy döntöttünk, hogy eltöltünk a feleségemmel és a kislányommal hármasban egy hetet a Balatonnál.

Miért mondom, hogy egyszerre egyszerű és bonyolult a szervezés?

Egyszerű azért, mert nem jöhet szóba akármilyen program. Bár nagyon szeretünk túrázni, babakocsival bejárni a hegyvidéket eszünkbe sem jutna. Nekem az úszás a mindenem, de egy gyerek mellett nem lehet az egész napot a vízben tölteni. Magyarul elég sokat ki lehet húzni a szokásos nyaralási programjainkat tartalmazó listáról, így pedig elég csak a maradékból válogatni.

Bonyolult viszont azért, mert a csomagolás már rengeteg új teendővel jár. Ruhák, pelenkák, játékok, gyógyszerek… 1000 meg 1 dologra van szükség, ami már önmagában is kitölt egy egész bőröndöt, és akkor még nem is beszéltünk a saját cuccainkról.

Kellett még azonban más is

Amire viszont még álmomban se gondoltam volna, hogy a nyárra egy új babakocsit is össze kell szednünk valahonnan. A régit még a szüleinktől örököltük, és bár én elsőre tökéletesnek gondoltam, a feleségem felvilágosított róla, hogy vannak ennél modernebb darabok is, amik alkalmasabbak nem csak a nyaraláshoz, hanem a mindennapokhoz is. Eddig nem volt problémája a babakocsinkkal, de amint elkezdtük tervezni a nyaralást, egyből kijelentette, hogy addig még szállást sem foglalhatunk, amíg nem veszünk egy újat.

Tanácsot kért egy barátnőjétől, aki egyébként már a második gyermekét várja, és ő ajánlott egy honlapot, ahol szétnézhetünk babakocsi ügyben. Én még munkában voltam, amikor a nejem átdobta a linket, de nem bírtam ki, azonnal meg kellett néznem, hogy vajon mit tudnak ezek a modern babakocsik.

Be kell, hogy lássam: tényleg igaza volt a feleségemnek.

Nem volt semmi baja annak a babakocsinak sem, amit eddig használtunk, de fényévekben mérhető a különbség azokhoz képest, amiket ezen az oldalon láttam. Rengeteg márka, hihetetlenül sok lehetőség, és rengeteg olyan funkció, amiről nem is gondoltam, hogy egy babakocsitól elvárható. Fogalmam sem volt arról például, hogy a borítás UV szűrő technológiával rendelkezhet, tehát a gyermekem védve lehet a káros ultraibolya sugaraktól, ami azért egy nyaralás esetén nem utolsó szempont. Egyébként (szerencsére) végig hétágra sütött a nap, amíg lent voltunk, és örültem is, hogy nagyobb biztonságban tudhattam a kislányomat, amíg a szokásos délutáni sétánkat tettük.

A másik, ami miatt mindig aggódok, hogy a meleg milyen hatással van a babára a kocsiban. Amit végül a babakocsik.hu-ról rendeltünk, az 100% pamut belsővel rendelkezik. Emiatt egyrészt jó légáteresztéssel bír, így folyamatos a friss levegő áramlása, és közben kellemes hőmérsékletet is biztosított akár még az éjszakai sétáknál is, amikor például az egyik este a lányom úgy döntött, neki hajnali kettőkor nincs szüksége alvásra, inkább megsétáltatná az apját a csillagos ég alatt.

De nem csak a babának jó egy ilyen minőségi babakocsi

Azon még nem lepődtem meg annyira, hogy irányítani egyszerű és kényelmes, mert ezt el is vártam egy ilyen modern szerkezettől. Ami viszont új volt, hogy a fogantyúk mennyit számítanak: a tűző napon a bőr egyáltalán nem melegedett fel, így nem volt gond még a legnagyobb forróságban sem tolni.

De akkor most térjünk rá a legfontosabbra: az utazásra

Az nem volt kérdés, hogy csakis összecsukható babakocsiban gondolkozunk, de ezen belül is a lehető legkényelmesebb megoldást kerestük. Viszonylag nagy kocsival rendelkezünk, aminek bőven van hely a csomagtartójában, de mint mondtam, a bőröndöknek is kellett bőven hely, ezért minél utazóbarátabb volt egy babakocsi, annál valószínűbb volt, hogy megvesszük.

Végül meglett a nyertes darab, ami minden igényünknek megfelelt, és elmondhatom, nem bántam meg azokat a böngészéssel töltött órákat, amíg kiválasztottuk a tökéleteset a babakocsik.hu-ról. Jó áron, kiváló minőségű babakocsit sikerült szereznünk, ráadásul nagyon gyorsan, így még időben tudtunk foglalni egy bababarát szállodában egy 6 napos balatoni nyaralásra.

A kislányom a szemem fénye, és utólag visszagondolva el se tudom képzelni, hogyan lehettem ennyire figyelmetlen éppen ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Még szerencse, hogy van ennek a gyereknek egy anyja is, aki fel tudja hívni a figyelmemet arra, hogy a nyaraláshoz egy kiváló minőségű babakocsira is szükségünk lehet.