swarovski ékszerek webáruhazA család kérésére nyaranta legalább egyszer el kell utaznunk a Balatonra, hogy egy kicsit kikapcsoljunk a parton, fürödjünk és élvezzük a magyar nyár alighanem legautentikusabb helyszínét. Nincsenek különös tradícióink a tekintetben, hogy melyik évben hova megyünk, igyekszünk változatosak maradni, hogy semmiképpen se unjuk meg a dolgot. Én a magam részéről az északi partot szeretem a legjobban a borászataival, hegyeivel és erősen nyugat – európai színvonalával.

Be kell vallanom ehhez azért az is nagyban hozzájárul, hogy ellentétben a déli parttal errefelé sokkal több mindennel lekötheti magát az ember, hogy mást ne mondjak a kirándulások a Badacsonyban mindig is nagy örömet okoztak nekem. Meg aztán a családi nyaralás esetén más a cél, mintha a haveri társasággal ruccannánk le pár napra. Ilyenkor figyelembe kell venni, hogy a gyerekek is jól kell érezzék magukat, ami egy bortúra vagy laza vízparti sörözés képében aligha valósulhat meg. Így hát különösen fontos az attraktív környezet, ami nagyon sokat segít a néha kissé vontatott program feljavításában.

Én gyerekkoromban tradicionálisan a déli partra jártam a családdal, amit volt szerencsém jól kitapasztalni és – hát mit kerteljek – megunni. Sajnos számomra a vízparti döglődés egy olyan kellemes időtöltési forma, amit csak néhány napig tudok elviselni, talán túl hiperaktív vagyok? Mindenesetre okulva a saját tapasztalataimból igyekeztem mindig izgalmas, mozgalmas nyaralást szervezni, amennyire ez lehetséges. Nyilván el kell fogadnom, hogy a gyerekek számára a Balaton elsősorban a vízpartot jelenti és mivel miattunk megyünk el ezekre az egyhetes kiruccanásokra nilván hozzájuk is igazodunk ilyenkor főleg.

Nekem tulajdonképpen mindig is álmom volt egy nyaraló a parton. Hiszen van annál jobb mint egy fárasztó hét után kocsiba ülni és egy óra múlva a Balaton parton sütkérezni? Aligha. Azonban éppen ez a röghöz kötés az, ami az alapvetően nagyon is vonzó ötletemtől eleddig mindig eltántorított. Szeretem a változatosságot és sajnos nem vagyok benne biztos, hogy kibírnám minden évben ugyanazt a helyet még a nyaralások alkalmával is. Néha így is nehéz. Legutóbb például már napi rendszerességű rutinommá vált a tó mellett üldögélve a Swarovski ékszerek keresgélése a cég webáruházában. Hiába na, muszáj egy kis izgalmat, gondolkodást belecsempészni a kissé leülepedett üdülős rutinba is. Nekem legalábbis máshogy nem megy, emiatt kapok is mindig a családtól, de hát ez van, nem tudok túl sokáig egy helyben ülni, ez egyfajta családi örökség nálunk.

Így hát a hét végére általában eljutok odáig, hogy már a különböző cégek (jelenesetben a Swarovski) webáruházait nézegetve keresem a kapcsolódási pontot a külvilággal. Aztán persze egy kis unszolás után visszazökkenek a nyaraló énemhez és pár óra vízi bicikli meg egy néhány kötelező lángos után már nem is tűnik olyan rossznak mindez. Ó, hát persze, mindezek ellenére a Balatonon lenni különleges érzés és semmi pénzért nem töltenék el egy nyarat sem anélkül, hogy ne menjek el, akár többször is, még ha másodszor már egy felszabadultabb, haveri találkozót jobban is favorizálok. Pár évvel ezelőtt – még a fiatalságom idején – így írtam a várva várt balatoni nyaralásról.