kézműves szappanImádom a nyarat és a legjobban azt szeretem, mikor elmegyünk nyaralni. Minden évben úgy intézzük, hogy a szabadságaink többségét meghagyjuk nyárra, és egyben vesszük ki, hogy egy igazán jó nagyot tudjunk pihenni, illetve hogy több helyre is eljuthassunk. Minden évben megyünk külföldre, de a kedvencem akkor is a balatoni nyaralásunk szokott lenni. Persze, a hazám éke iránti büszkeségből is, na meg azért, mert oda mindig nagy baráti társasággal megyünk, és óriási bulit szoktunk csapni.

A baráti társaság minden évben bővül néhány fővel, idén már húszan mentünk. Szerencsére van egy szuper, hatalmas apartman ház, amit ki szoktunk bérelni, és ott nagyon sok a hely, ilyenkor pedig nyilván nem a kényelem az elsődleges, csak, hogy együtt lehessünk.

Sütünk, főzünk, napozunk, pihenünk napközben, este pedig bulizni szoktunk menni a Siófoki parti sétányra. Másnap pedig minden kezdődik elölről, és ez megy egy egész héten keresztül. A legjobb az egészben, hogy annyira élvezzük mindannyian a nyarat és a napsütést, hogy soha nincs senkinek egy kellemetlen szava sem. Nem számít semmi, csak a jó hangulat, bár idén én egy kicsit megtörtem ezt a hagyományt, ugyan is a második napon felelőtlen voltam, és elég csúnyán megégtem a napon.

Azért is lepett meg nagyon a dolog, mert nekem alapvetően nincsen fehér bőröm és nem vagyok hajlamos a napégésre, szóval ilyen eset az ősidők óta nem fordult elő velem. Ráadásul be is kentem magam napkrémmel, szóval pláne emiatt sem számítottam rá, hogy ez fog történni. Délután már éreztem, hogy valami nem stimmel, mert nagyon húzódott és érzékeny volt a bőröm, estére viszont úgy égett, mint ha tüzes vassal birizgálnák. El is felejtettem, hogy ez ennyire kellemetlen érzés. Elkezdtem nyavalyogni természetesen, hiszen igazi nőhöz méltóan nem bírom a fájdalmat. Nem arra vagyok kitalálva, hogy folyamatosan a kínok kínját éljem át és mivel nagyon régen nem tapasztaltam ilyet, nem is viseltem túl jól a dolgot, belátom. A többieken is láttam már, hogy nagyon nem tetszik nekik a viselkedésem, és mivel ebben a társaságban ez nem divat, így elkezdték kerülni a társaságomat.

Szerencsére az egyik lány hamar a segítségemre sietett. Ő csak natúr kozmetikumokat használ, és a kezembe nyomott egy kézműves szappant, hogy most egy darabig ezzel fürödjek. Először nem értettem, hogy miért jobb nekem a kézműves szappan, mint a sima szappan, de aztán felvilágosított, hogy olivaolajat és sea vajat tartalmaz, emellett mézet is, ami mind nagyon jól hidratál és ápol, és emellett sok vitamint és ásványi anyagot is juttat a bőrömbe, segítvén a mihamarabbi regenerálódást. És nem csak elméletben, de gyakorlatban is működik a dolog, mert már az első fürdés után éreztem, hogy sokkal jobb lett a bőröm. Persze, nem múlt el az égés, mint valami varázslat, de határozottan enyhült a fájdalmam és jobban éreztem magam. Megkérdeztem pontosabban, mi is ez, és egyből ajánlott egy csomó más terméket is. Például lanolinos testápolót, ami még jobban hidratálta a bőrömet.

Azt hiszem, be fogok vásárolni ezekből a termékekből. Már régóta gondolkoztam, hogy be kellene szerezni ilyen természetes alapú kozmetikumokat, de valahogy igazán nem tudtam bízni a hatásában, hiába folyik a csapból is az, hogy a természetes hatóanyagok mennyivel jobbak, mint a mesterségesek. De így, hogy saját tapasztalatom alapján győződhettem meg róla, már biztosan tudom, hogy én is ezt akarom használni. Mivel szerencsére nagyon hamar helyrejött a bőröm, már tudtam is élvezni tovább a nyaralást, és nem kellett az árnyékban kuksolnom, távol a többiektől. Nagy ajándék volt ez, hiszen azért mentünk, hogy jól érezzük magunkat, és én csúnyán kimaradtam volna az egész buliból, ha nem jövök hamar helyre, szóval roppantmód hálás vagyok a szappannak is, a testápolónak is, meg a lánynak is, akitől kaptam, és javaslom, hogy aki jót akar magának, a nyaralás előtt szerezzen be ilyen életmentő termékeket!