Fejembe vettem, hogy a nyári szezonban már kint szeretnék dolgozni külföldön. Hogy miért megyek ki? Itthon egyre kilátástalanabb a helyzet, és egyre több mindenkitől hallom azt hogy a jövő odakint van.

A külföldi munka

Be kell hogy valljam én mindig is külföldi ellenes voltam. Ez az egészben a legborzasztóbb azt hiszem. Én aki ellene voltam, pont én menjek ki?. De amikor nincs más lehetőség azt hiszem akkor nem válogathat az ember. Te gondolkodtál már azon hogy esetleg külföldön keress munkát?alpengluhen-1227735_640

Persze azért nem olyan egyszerű a helyzet. Sok minden kell ahhoz hogy kimehessen valaki külföldre. Többek között egy megfelelő nyelvtudás szükséges, ami nekem persze hiányzik. Nem mondom hogy nem beszélek németül, de ahhoz hogy én jól érezzem magam és magabiztos legyek, mindenképpen szükségem van egy német nyelvtanfolyamra. Te jártál már valamilyen nyelv tanulásra?

A kinti lehetőségek

Sajnos eljutottunk idáig is hogy kint sokkal több a munkahely mint itthon. Arról már nem is beszélve hogy a kinti fizetés messze meghaladja az itthonit.

Azt hogy ki hova megy dolgozni, melyik országba, azt maga válassza meg, és ahhoz választ megfelelő nyelvet. Ha a szomszédos Ausztria a cél akkor mint nekem is egy német nyelvtanfolyam szükséges. Viszont ha mondjuk valaki bátor és messzebbre is elmer menni, akkor lehet hogy angol, vagy valamilyen más nyelv fog kelleni.

Ha van bátorságuk ahhoz, hogy belevágjunk egy külföldi munkába akkor ne habozzunk. Még egy apró kis tanfolyam se tántorítson el bennünket.